Aangepaste trainingen Steenwijk ’34

Veel gestelde vragen

 • Ik heb astma maar ben niet onder behandeling van een longarts, mag ik trainen?

Ja je mag trainen. Alleen als je op dit moment onder behandeling bent bij een longarts, val je onder de risicogroep. Als je dus alleen periodiek naar de huisarts moet voor controle, val je niet onder de risicogroep en kun je gewoon trainen.

 • Hoe weet ik of ik kan komen trainen?

Via het speciaal aangemaakte mailadres heb je op zondag 1 juni een bevestiging gehad of je kunt komen. Daarin is ook aangegeven op welke tijdstippen jij kunt trainen.

 • Ik heb meerdere uren opgegeven om te trainen, waarom zijn er minder toegewezen?

We willen zoveel mogelijk mensen de gelegenheid geven om te kunnen trainen. Omdat we op elk 45 minuten maximaal 7 mensen kunnen indelen, is er voor gekozen om dit zo gelijkmatig mogelijk te verdelen onder de leden.

 • Normaal duurt de training Sterrenplan maar een half uur, is dit nu een 45 minuten geworden?

De totale tijd is tijdelijk 45 minuten. Wanneer we weer over gaan op de normale situatie zal dit weer worden aangepast na 30 minuten.

 • Mijn kind is jonger dan 8 jaar en heeft hulp bij het omkleden nodig, mag ik als ouder helpen?

Ja, je mag helpen bij het omkleden als dit nodig is. Je mag niet mee het zwembad in.

 • Waarom moeten kinderen jonger dan 12 ook voldoen aan de 1,5 meter afstandsregel?

Het kan zijn dat er een gemengde groep ontstaat met zwemmers ouder en jonger dan 12 jaar, of zelfs volwassenen als er nog zwembanen vrij zijn. Om de trainingen makkelijker te kunnen begeleiden en de afspraken te handhaven is in overleg met de betrokken diensten gekozen voor één werkwijze.

 • Ik ben op een ander tijdstip of datum ingepland dan opgegeven, waarom?

Als er teveel mensen op hetzelfde tijdstip willen trainen dan wordt gekeken of er op een andere plaats ruimte is. We willen zoveel mogelijk mensen de gelegenheid geven om te kunnen trainen. Omdat we op elk 45 minuten maximaal 7 mensen kunnen indelen, kan het dus zijn dat je een andere tijd of datum krijgt toegewezen.

 • Moet ik ook weer contributie betalen als ik weer ga trainen?

Nee, nu nog niet. De contributie is stopgezet en dat duurt in ieder geval tot 1 juni aanstaande. Als we op 1 juni door kunnen blijven gaan met trainen, dan zal ook de contributie weer op de gebruikelijke wijze worden geïnd.

 • Als ik me niet heb aangemeld, kan ik dan gewoon komen kijken of er nog ruimte is?

Nee, dat kan niet. Alleen als je een bevestiging hebt ontvangen kun je naar het zwembad komen. De toezichthouders krijgen een overzicht met alle aangemelde zwemmers en waterpoloërs. Sta je daar niet op dan wordt je niet in het zwembad toegelaten.

 • Mogen familieleden in één baan zwemmen?

Nee, dat kan helaas niet. We komen dan snel aan het totale maximum dat we in het bad mogen toelaten. Verder is er de kans dat mensen dan naast elkaar zwemmen en te dicht bij de naastliggende baan komen.

 • Jullie registreren allerlei gegevens, mag dit volgens de wet AVG?

Ja, dat mag. De vereniging mag informatie registreren die bedoeld is voor een specifiek doel. In dit geval is dat voor trainingen waar maar beperkte ruimte is vanwege de Corona crisis. De informatie wordt alleen gebruikt als achteraf blijkt dat iemand toch besmet is geraakt met het virus. Dan zal de GGD contactonderzoek willen doen. De informatie die de vereniging heeft kan dan gedeeld worden met de GGD. Dat zal alleen gebeuren overleg met alle betrokken personen. We zullen je dus eerst vragen of we de informatie mogen delen.

 • Hoe lang bewaren jullie die gegevens?

De gegevens worden tot drie weken na de laatste training in deze opzet bewaard. Daarna zullen alle registratielijsten worden gewist.

 

Bijgewerkt tot en met 24 juni 2020, 12.00 uur. Periodiek wordt een vernieuwde versie op de site van Steenwijk ‘34 geplaatst.

Een gratis proefles bijwonen?

Dat kan uiteraard!