Klaverblad Zwemtocht

Steenwijk ’34 zwemt de Klaverblad Zwemtocht van 22 t/m 25 augustus 2019 en volgt daarbij de route van de Overijsselse Merentocht! Deze tocht gaat over 200 kilometer door de gemeente Steenwijkerland in de Kop van Overijssel. Net als de Elfstedentocht is de Overijsselse Merentocht een schaatstocht. De tocht is gemaakt voor en door schaatsliefhebbers en zou voor eerst geschaatst worden in 1997, maar tot heden nog nooit geschaatst. Het initiatief stamt uit de tijd dat streekgenoot Evert van Benthem de Elfstedentocht won.

Start en finish van de Klaverblad Zwemtocht is in Steenwijk. Onderweg doet de tocht plaatsen als Blokzijl, Vollenhove, Oldemarkt en Giethoorn aan. Klik hier voor de kaart en de route.

Verkenning OMT route b

Maar hoezo de Overijsselse Merentocht schaatsen als het ook zwemmend kan, dachten een paar zwemmers van Steenwijk ’34. Geïnspireerd door Maarten van der Weijden die de Elfstedentocht in z’n eentje probeerde te zwemmen. Een tocht die Steenwijk ’34 exact 30 jaar geleden in 1989 al eens in estafettevorm gezwommen heeft. Zo is de Klaverblad Zwemtocht ontstaan.

Het Doel

De Klaverblad ZwemTocht wordt gezwommen voor het goede doel, namelijk KWF. Binnen onze eigen club ervaren we de gevolgen van kanker. Er zijn leden die zelf kanker hebben of hebben gehad. Zelfs één van de projectteamleden heeft aan den lijve de gevolgen van kanker ondervonden. Eigenlijk hebben alle leden in de familie of vriendenkring met de ziekte te maken of te maken gehad. De ziekte raakt ons allen. Naast het neerzetten van de prestatie van met elkaar 200 kilometer zwemmen, willen we geld ophalen voor het KWF.

Sponsor ons

De clubsponsor van Steenwijk ’34, namelijk Klaverblad, is hoofdsponsor van de zwemtocht. Vandaar de naam Klaverblad ZwemTocht. Daarnaast zoeken we organisaties die ons in natura met materiaal of in cash willen sponsoren. Wilt u als organisatie iets betekenen? Dat kan! Neem dan contact op met Inge Soeters, telefonisch 06-51013609 of per email kzt@steenwijk34.nl. Om zoveel mogelijk geld voor KWF bij elkaar te zwemmen laten de zwemmers zich ook sponsoren.

Vrijwilligers

Voor deze zwemtocht hebben we niet alleen zwemmers en sponsoren nodig, maar ook vrijwilligers. Mensen die zwemmers naar de afgesproken plekken brengen, schippers voor de volgbootjes en rondvaartboot, maar ook mensen die inspringers begeleiden. Of mensen die de zwemmers verzorgen zoals masseurs en EHBO’er. Dus denk je zwemmen is niks voor mij, maar ik wil best meehelpen om deze zwemtocht tot een succes te maken. Meld je dan aan als vrijwilliger en vul dit aanmeldformulier voor vrijwilligers van de Klaverblad ZwemTocht in.

Het projectteam


v.l.n.r.

  1. Casper Dollekamp: veiligheid voorop bij deze brandweerman, first men met een vrouw in de voorzittersrol en extreem in staat te pieken.
  2. Rick Driezen: ervaren trainer, vraagt zich wel ernstig af waar hij aan begonnen is en het jonkie onder ons.
  3. Inge Soeters: wil altijd net iets meer dan kan, sleurt iets graag op gang en de dame in het team.
  4. Korstiaan de Boer: bijt zich vast in de tegenstander en vreet hem op, zeer ICT vaardig en handig.
  5. Huyb Stegeman: oud schipper, master-bikkel en ‘in’ voor iets nieuws in zijn zwemseizoen.