Zwemmen

Bij Wedstrijdzwemmen gaat het vooral om de uiteindelijke eindtijd, zowel bij de Selectie, Voorselectie als bij Sterrenplan. Voor ouder dan twintig jaar heet dit Wedstrijd-Masterzwemmen. Conditiezwemmen is bij onze club ook mogelijk, voor de jongeren het Recreatief zwemmen en voor ouderen het Masterzwemmen. Kader- en Bestuursleden van Steenwijk ’34 krijgen voor hun inspanningen voor de club, twee keer per week gratis zwemmen op woensdagavond en zaterdagochtend; het zogeheten Kaderzwemmen.

Wedstrijdzwemmen

Sterrenplan

Doel: het aanleren van de zwemslagen, start en keerpunten door middel van basis techniek oefeningen in kleine groepjes. Plezier in het zwemmen en oefenen staat voorop. Er wordt op onderdelen geoefend en na elk onderdeel is er een techniektoets.

Voorselectie

Doel: het vergroten van het uithoudingsvermogen, perfectioneren van de techniek en het leren trainen. Van deze groep wordt verwacht dat zij minimaal 2 of 3 keer per week komen trainen.

Selectie

Doel: het verbeteren van de conditie, coördinatie en techniek om een zo goed mogelijke persoonlijke prestatie neer te zetten. Aan het begin van het seizoen een doel afspreken met de trainer en gedurende het seizoen onder begeleiding van de trainer dit doel nastreven. Deze zwemmers dienen minimaal 4 keer per week te komen trainen. Als ondersteuning van de trainingen wordt er gebruik gemaakt van handpeddels en trainingsvinnen.

Afmelden

Uiteraard kan het altijd voorkomen dat je een keer niet kunt komen op de zwemtraining. Meld je dan af bij je trainer of stuur een mail naar afmelden@steenwijk34.nl.

Een gratis proefles bijwonen?

Dat kan uiteraard!